Plan Scholarship is een initiatief van Plan International. Al jaren werkt Plan International aan een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Goed onderwijs staat daarbij voorop. Veel kinderen hebben inmiddels hun middelbare school afgerond. Zij zijn nu klaar voor de volgende stap: een hbo- of universitaire opleiding. 

Jij kunt helpen hun toekomstdroom waar te maken met het Plan Scholarship. Daarmee krijgen kansarme, maar zeer talentvolle studenten in Ecuador vanaf 18 jaar een studiebeurs, waarmee ze een vak leren en later van grote waarde zijn voor hun gemeenschap.

Meer dan alleen een studiebeurs

Het Plan Scholarship is meer dan alleen een studiebeurs. De geselecteerde studenten krijgen in het eerste jaar wekelijks coaching en worden getraind in sociale vaardigheden, ICT en social media. In de jaren erna komt de nadruk meer te liggen op het opbouwen van een netwerk.

Draag bij aan een studiejaar  

Voor € 1.200 kan een student een jaar lang studeren. Van dat bedrag worden internetaansluitingen, boeken, transport, trainingen, toelatingsexamen, communicatietrainingen, eten, huisvesting en voorlichting aan de ouders betaald. Een volledige studie duurt gemiddeld 5 jaar en kost dus € 6.000 euro.

Ontmoet de studenten

Ben je benieuwd naar de studenten die dankzij Plan Scholarship kunnen studeren? Enkelen van hen stellen zich voor. Ontmoet ErikaHamilton en Shirley.

Wie is Plan International?
Waar richt het werk van Plan International zich op?
Kan ik mij ook op een andere manier inzetten voor Plan International?
Delen